Tekniksprånget

Arbetsgivaren och dess verksamhet

Vi söker duktig teknikintresserad student via Tekniksprånget

Inerventions är ett entreprenöriellt företag som grundades 2008 och produkten Mollii lanserades 2013. Grundaren var med i Draknästet 2010 och fick investering av flera drakar som fortfarande är engagerade i styrelsen. Bolaget omsätter idag ca 12 MSEK, har 10 anställda och befinner sig i stark tillväxt. Mollii kan idag förskrivas som hjälpmedel i två landsting och under 2018 förväntas genombrott i ytterligare flera regioner. Drygt hälften av försäljningen går på export till 10 europeiska länder och Australien. Under 2018 planeras lansering i Kina och 2019 USA och Mellanöstern. 

Mollii stöds av stark evidens och ett vetenskapligt förhållningssätt genomsyrar hela företaget. Det pågår i nuläget ett flertal studier på Mollii med ledande forskare i Sverige och i Europa. Inerventions kärnvärden är vetenskap, innovation, empati och eget ansvar. 

Inerventions hjälper människor med funktionsvariation till ett bättre liv genom unika lösningar och hjälpmedel. Vi har idag produkten Mollii, som med elektroterapi dämpar rörelsehinder och smärta för personer med hjärn- och ryggmärgsskada, t ex stroke och CP. Inerventions vill bidra till ett samhälle där alla människor kan nå sin fulla potential. Ju fler som deltar fullt ut i samhället, desto bättre för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Inerventions vision är ett samhälle där alla har samma fysiska förutsättningar att leva fritt och självständigt. 

Vad får man göra som praktikant hos Inerventions?

Vi erbjuder en unik möjlighet att få inblick i ett entreprenörsföretag med spjutspetsteknologi inom medicinteknik. Företaget befinner sig i stark tillväxt och för rätt person kan det öppna sig möjligheter även i framtiden. Vi är idag 10 anställda och har precis inlett rekrytering av ytterligare två säljare och en försäljningschef. Innovation och utveckling är centrala delar och tre ingenjörer är idag anställda. 

Vi söker efter dig som är intresserad av medicin, människa och teknik och vill veta mer om hur ny teknik kan göra livet bättre för personer med funktionsvariation. Ditt ansvarsområde kommer vara inom logistik och produktion där du kommer att testa våra produkter och dokumentera resultatet innan de skickas till kunden eller läggs på lager. Du kommer att få hantera post och paket och vissa inköp.
När du har lärt dig att testa produkterna får du även arbeta med teknisk support och enklare reparationer av våra produkter samt den viktiga kvalitetsdokumentationen kring detta. 

Eftersom Inerventions är ett så litet företag så arbetar vi alla tätt tillsammans och dessutom mycket nära våra kunder. Du kommer att få god insyn i och möjlighet att hjälpa till i de utvecklingsprojekt som vi för tillfället arbetar med. Under vårt tak ryms alla delar av produktutvecklingsprocessen och vi arbetar med allt från användbarhet och design av våra plagg till konstruktion av elektroniken i våra kretskort och utveckling av PC-applikationer relaterade till vår produkt. Du kommer också få möjlighet att se hur våra fysioterapeuter arbetar med vår produkt och hur den är till nytta för våra kunder i deras vardag. Dina arbetsuppgifter kommer att kunna utvecklas efterhand och till viss del anpassas efter dina intressen och din kompetens. 

Praktikplatser