Tekniksprånget

Arbetsgivaren och dess verksamhet

SF Studios är ett av världens äldsta och mest välrenommerade filmbolag. Sedan starten 1919 har bolaget tillskansat sig ett rykte om att ha producerat några av världens mest kända filmer och arbetat med internationellt välkända skådespelare och regissörer och har också sedan starten byggt upp ett rättighetsbibliotek med över 1.200 titlar. 

Idag är SF Studios Nordens ledande kommersiella filmbolag med huvudkontor i Sverige och dotterbolag i Norge, Danmark och Finland. Bolaget producerar filmad underhållning för bio, TV och webb och är dessutom den ledande distributören av utländsk film på samma marknad.
SF Anytime är en del av SF Studios och grundades 2002. Den är idag den ledande video on demand-tjänsten i Norden och Baltikum. SF Studios äger även produktionsbolaget Tre Vänner, som utvecklar och producerar film-, tv- och webproduktioner. SF Studios är ett bolag inom Bonnier, affärsområdet Bonnier Growth Media. 

Vad får man göra som praktikant hos SF Studios?

Vi vill genom att medverka i Tekniksprånget motivera fler ungdomar att läsa vidare efter praktiken hos oss samt öppna ögonen för en dynamisk och spännande bransch! Svensk Filmindustri ligger i framkant vad det gäller att leverera digitala mediatjänster till kunder över hela Norden i form av videobutiken SF Anytime och den nylanserade barntjänster SF Kids Play. Vi strävar dessutom hela tiden efter att vidareutveckla våra tjänster för att kunna erbjuda bättre och bättre upplevelser. Ett kritiskt moment i det här är att säkerställa att våra tjänster möter och infriar våra kunders höga förväntningar vad gäller kvalitet och upplevelse. Vi söker därför efter dig som både har stort intresse av media och video och av all form av testning av digitala tjänster, både i en webb-, TV- och mobiltelefonmiljö. Är du dessutom intresserad av automatisering samt har viss bakgrund inom utveckling så är det ett plus! Som person bör du trivas i en miljö med högt tempo och via en stark egen drivkraft kunna ta ansvar själv. Vi ser fram emot din ansökan!

Praktikplatser