Tekniksprånget

Arbetsgivaren och dess verksamhet

Vi är ett världsledande företag inom vattenteknik!

Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta till vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen?  Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter?

På Xylem arbetar 16 000 personer världen över mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt.

I Emmaboda finns Xylem Water Solutions största tillverkande enhet och här arbetar cirka 1150 medarbetare. Våra medarbetare arbetar brett inom arbetsområden som produktion, materialhantering, utveckling, konstruktion, produktionsteknik, kvalité, inköp, logistik, finans, IT, HR och orderhantering. Vår breda kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Vad får man göra som praktikant hos Xylem?

Som praktikant hos oss är du placerad på vår huvudfabrik i Emmaboda, det var där som företaget en gång startade för över 100 år sedan. Du kommer att tilldelas utmanande projekt/arbetsuppgifter inom teknikområdet i syfte att lära känna företaget och dess olika yrkesroller, samtidigt som vi förväntar oss tillbaka att du ska kunna bidra med dina idéer, engagemang och kunskaper. Din praktikperiod kommer att i möjligaste mån utformas efter dina intressen samt företagets rådande behov. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetstiderna kommer vara 8.00 - 16.00 måndag till torsdag, och fredagar mellan 08.00 - 13.00.
Tågförbindelserna mellan Kalmar-Emmaboda, Växjö-Emmaboda samt Karlskrona-Emmaboda är goda.

Tillsammans löser vi världens vattenproblem, Lets´s Solve Water!

Praktikplatser