Tekniksprånget

Arbetsgivaren och dess verksamhet

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration.

Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor.

I Hogia-gruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna.

Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 600 medarbetare.

Genom Tekniksprånget vill vi visa upp hur spännande det kan vara att arbeta i en kunskapsintensiv miljö. Vi vill ge unga talanger erfarenheter de kommer ha nytta av i sin framtida karriär och förhoppningsvis lära känna morgondagens medarbetare.

Vad får man göra som praktikant hos Hogia?

Vi söker nyfikna och frågvisa personer som är intresserade av mjukvaruutveckling. Det är en fördel om du programmerar lite på fritiden, vi kan lova dig att du träffar fler att dela ditt intresse med hos oss. Om du är kommunikativ och utåtriktad kommer du att trivas hos oss eftersom du kommer att arbeta med många olika människor. Det är också en stor fördel om du har ett eget driv och kan arbeta rätt självständigt då du kommer att få arbeta med egna projekt tillsammans med din praktikantkompis. Vi vill gärna ta emot två praktikanter samtidigt för att ni ska få arbeta tillsammans.

Praktikplatser som erbjuds är inom mjukvaruutveckling och automatiserade tester.

Praktikplatser