Tekniksprånget

Arbetsgivaren och dess verksamhet

Swedish Match – praktik som gör skillnad
Swedish Match vision är en värld utan cigaretter. Att erbjuda tobakskonsumenter alternativa produkter till cigaretter är kärnan i det vi gör. Vi är ett globalt företag med starka lokala varumärken. Hos oss jobbar oerhört stolta och professionella medarbetare som tillsammans arbetar mot samma mål – en värld utan cigaretter.
Vill du få bra bild av vad arbetet inom Research and Development eller Produktionsteknik innebär? Vill du göra skillnad och tycker om att experimentera och tänka nytt, eller gillar att klura ut smarta lösningar? Då är en praktikplats på Swedish Match något för dig!
På Swedish Match är vi övertygade om att företagets framgång bygger på medarbetarnas framgång. När du kommer till Swedish Match upptäcker du snart att vi verkligen menar allvar med vår vision och våra värderingar Passion, Ägarskap, Innovation och Kvalitet, som är en naturlig del av hur vi på Swedish Match agerar och verkar i relationen med intressenter, både internt och externt. 

Vad får man göra som praktikant hos Swedish Match?

Praktikplatser inom Research and Development
o	Gillar att experimentera och tänka nytt, då kan praktikplatsen inom produktutveckling vara rätt för dig. På vår funktion Research and Development, får du exempelvis analysera, utvärdera och testa nya förpackningar och produkter i aspekter som smak, användbarhet, miljö och ekonomi. Praktiktiden ger dig möjlighet att samarbeta med kvalificerade medarbetare som är utbildade kemister, civilingenjör eller har doktorsexamen. Praktikplatsen är i Göteborg (nära Centralstationen).

o	Här får du möjlighet att arbeta som kemisk analytiker. Du får insikt i arbetet med kvantitativ kemisk analys av spårämneskomponenter i rutinprover. Arbetet sker oftast enligt standardiserade metoder och proverna görs på både råvara och produkter. Under din praktiktid får du möjlighet att samarbeta att kvalificerade medarbetare som är utbildade kemister, civilingenjör eller har doktorsexamen, med specialisering mot analytisk kemi, som har en lång arbetslivserfarenhet av kvantitativ kemisk analys. Praktikplatsen är i Stockholm (på Söder).
Praktikplats inom Produktionsteknik
o	Tycker du om att klura ut smarta lösningar, så ska du kanske prova på att arbeta på vår produktionstekniska avdelning. Här får du bland annat möjlighet att arbeta med utvärdering av produktionsprocesser och prova på att hitta optimala flöden och arbetssätt. Under din praktiktid får du möjlighet att samarbeta med kvalificerade medarbetare som är utbildade mekaniker, ingenjörer eller civilingenjörer. Praktikplatsen är i Göteborg (nära Centralstationen).

Som en del av Swedish Match vinnande lag förväntas du vara en engagerad, motiverad och högpresterande medspelare. 
Om du tycker att någon av dessa praktikplatser låter intressanta, tveka inte att söka! Vi väntar ivrigt på att få höra från dig.

Praktikplatser