Tekniksprånget

Arbetsgivaren och dess verksamhet

Volvo Cars filosofi är och har alltid varit att sätta människan främst. Allt sedan företaget grundades 1927 designar, utvecklar och konstruerar vi högteknologiska premiumbilar utifrån en förståelse för människan. Vår vision är att bli världens mest framåtsträvande och eftersökta premiumbilmärke genom att förenkla livet för människor.

För att klara detta behöver vi få med oss talangfulla medarbetare inom forskning och utveckling. Vi behöver människor med passion, energi och förmågan att skapa nytt. Personer som vill göra skillnad i en global organisation som värderar individuella skillnader och ger unika möjligheter att göra karriär. 

Låter det som du? 
Sök till oss och var med att skapa nästa generation bilar.

Volvo Cars finns representerat över hela världen med ca 30 000 anställda. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg, utvecklingscentra och fabriker i Sverige, Kina, USA, Danmark, Belgien och Malaysia. 2016 sålde Volvo Cars 534 332 bilar.

Volvo Cars strävar efter att vara först med innovationer för en säkrare, renare och skönare framtid. Vill ni följa med oss på en resa där vi utvecklar bilar som kan köra själva och använda sin avancerande radar- och kamerateknik för att hålla uppsikt och styra efter behov? 
Detta är bara en del av det som du kan arbeta med som ingenjör på Volvo Cars. Genom Tekniksprånget har du möjlighet att vara med i liknande och spännande arbetsmiljö. Vi vill visa på mångsidigheten inom ingenjörsyrket på Volvo Cars.

Vi utvecklas hela tiden och är alltid i behov av duktiga medarbetare med kompetens, passion och driv som vill utvecklas med oss. Vi hoppas därför att få träffa Dig genom Tekniksprånget!

Vad får man göra som praktikant hos Volvo Cars?

Som praktikant på Volvo Cars arbetar du inom vår enhet Product & Quality. På denna enhet arbetar tusentals ingenjörer med att utveckla nästa generation bilar från Volvo Cars. Du kommer att få vara med och ta del av utvecklingsarbetet inom enheten. 

Vi letar efter dig som är nyfiken på teknik och innovation, som har driv och vilja att lära nya tekniska lösningar. Det är bra om du känner dig bekväm med engelska, då mycket information och system är på engelska. 

Praktiken är i Göteborg och arbetstiderna är måndag till fredag 8-17
Praktikperioden börjar i Februari 2018 och pågår till Maj 2018

Praktikplatser